• Çıplaklı Mah. Akdeniz Bulvarı No:290 A Döşemealtı/Antalya

1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı

TÜBİTAK Sürekli Başvuruya Açık İkili İş Birliği Programları

Araştırma Projeleri çağrılarının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir.

Batı Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen AB ve Uluslararası Programlar Bağlamında Proje Döngüsü (PCM) Eğitimi 28 Kasım-1Aralık 2022 tarihlerinde verildi

EÄŸitimci: Uzman EÄŸitimci BAHADIR BAÅžKONUÅž

TÜBİTAK – Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) İkili İş Birliği Programı 2023 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!

2523 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İş Birliği Programı 2023 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!

2537 - TÜBİTAK - CAS (Çekya) İkili İşbirliği Programı Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK ile Çek Bilimler Akademisi arasında iki ülkenin bilim insanları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

TRANSCAN-3 ERA-NET Cofund 2023 Yılı Çağrısı Açıldı!

Projenin amacı, temel araştırmadan tedaviye translasyonel kanser araştırmalarını destekleyerek Avrupa çapında kanserin teşhis, tedavi ve bakımının kolaylaştırılmasıdır.

FLAG-ERA ERA-Net 2023 Yılı Çağrısı Açıldı!

Projenin ve 2023 çağrısının temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler alanlarında (başta Grafen ve İnsan Beyni olmak üzere) araştırma projelerinin desteklenmesidir.

Belmont Forum İklim, Çevre ve Sağlık Ortak Araştırma Aksiyonu 2. Çağrısı Açılıyor

Çağrı, iklim, çevre, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında çalışan araştırmacıların yer aldığı ve iklim-çevre-sağlık alanlarının kesişiminde sorunların ele alındığı disiplinlerarası projelerin desteklenmesini hedeflemektedir.

TEYDEB Projelerinde Hakem ve İzleyici Değerlendirme Süreçlerinde Değişiklik

Bilgi Teknolojileri Grubu (BİLTEG) dışındaki gruplara gönderilen projelerde hakemler firmaları yerinde ziyaret ederek değerlendirmelerini yapacaklardır. İzleyiciler firmayı yerinde ziyaret ederek değerlendirmelerini yapacak ....

Farkındalık

Temel amaç, , Ar-Ge projeleri yürütme, işbirliği yaparak projeler geliştirme, teknoloji ve inovasyon gibi çağın gereklerine uygun konularda, iş dünyası ve diğer paydaşların bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Bu çerçevede, üniversitemizin iş dünyasına yönelik olarak sahip olduğu yetkinliklerin, kaynakların ve işbirliği imkânlarının tanıtılması, yeni teknolojiler ve en önemlisi Ar-Ge kültürünün yaygınlaşması için eğitim organizasyonları ve üniversite sanayi işbirliğine yönelik çeşitli bilgilendirme etkinliklerinin yapılması ABUTTO’nun yürüteceği faaliyetler olarak tanımlanabilir.

Destek Programları

Ulusal ve uluslararası patent ve araştırma projeleri kapsamında üniversite çatısı altında üretilecek yeni bilgi ve teknolojiler, TTO’ların asli katma değerini oluşturacağı lisanslama ve ticarileştirme aktiviteleri için en önemli girdilerden birini oluşturmaktadır. Bu bağlam ve söz konusu modül çerçevesinde, üniversitelerin ve iş dünyasının, çeşitli hibe destek programlarından yararlanabilmesi için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri gibi çalışmalar ABUTTO tarafından yürütülebilecek faaliyetler olarak tanımlanabilir.

Proje GeliÅŸtirme

Üniversitelerin ve iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından yararlanması için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri bu modül çerçevesinde yürütülebilecek faaliyetler olarak tanımlanabilir. Hedefimiz, üniversitemizin sahip olduğu akademik bilgi birikiminin özel sektör Ar-Ge projelerinin mayasını oluşturmasıdır. Çok yönlü iletişim araçları kullanılarak, firmaların ihtiyaçlarının belirlenmesi, fikirlerin bir potaya alınması ve projelendirilmesi, belirlenen projelere destek verecek araştırmacıların bulunması, işbirliğine yönelik kontratların oluşturulması ve projelerin yürütülmesi bu modül çerçevesinde ABUTTO tarafından verilecek koordinasyon hizmetleri olarak örneklendirilebilir.

Fikri ve Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama

Üniversitelerde fikri mülkiyet kapsamında değerlendirilebilecek proje ve çalışmaların belirlenmesi, patent araştırmaları, imzalanacak sözleşmelerin hazırlanması ve kontrolü, ticarileştirme süreçlerinin yönetimi, fikri mülkiyet yönetimi çerçevesinde gizlilik, Know-How, tescil vb. kararların alınması, fikri mülkiyetin pazarlanması, lisanslanması ve kullanıcıya/müşteriye kullanım bilgisinin aktarılması ile ilgili işlemler ABUTTO tarafından bu modül kapsamında yürütülmektedir.

ÅžirketleÅŸme ve GiriÅŸimcilik

Yeni ürün ve teknolojilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik olarak, akademisyenler tarafından yürütülecek girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve bu girişime istinaden yürütülen şirketleşme faaliyetleri bu modülün içeriğini oluşturmaktadır. ABUTTO, bu çerçevede, Ar-Ge konusu olan fikirlerin projelendirilmesi, hukuk ve idari işlemleri, pazarlanması ve nihayetinde katma değer üreten bir şirkete dönüşmesi temel amacıyla, akademisyenlere ve diğer paydaşlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi

Antalya Bilim Üniversitesi

  • Proje GeliÅŸtirme

  • Üniversite - Sanayi İşbirliÄŸi