• Çıplaklı Mah. Akdeniz Bulvarı No:290 A Döşemealtı/Antalya

Hakkımızda

Antalya Bilim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ABUTTO) olarak, üniversitemiz ve işbirliği halinde olduğumuz sanayi kuruluşları tarafından yürütülen projelerin bilimsel ve ekonomik bir değere dönüşmesi, üniversite-sanayi birlikteliğinin güçlenerek olgunlaşması, ulusal ve uluslararası destek programlarından faydalanılarak, bilgiye dayalı akademik girişimciliğin geliştirilmesi, üniversitelerde fikri ve sınai haklar temelinde yenilikçi fikirlerin ticarileştirilmesi hedeflerine yönelik olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ülkemizin Ar-Ge kültürüne ve teknolojik yeteneğine alan açarak akademisyenlerimizin yapmış oldukları bilimsel çalışmaların ticari değer taşımasına katkı sağlamak temel prensibimizdir. Fikri ve Sınai Hakların belirlediği çerçevede ticarileşme kapasitesi olan yenilikçi fikirlerin kanunen koruma altına alınmasını sağlayarak, gerçekleşebilecek bütün projelerin sağlıklı bir sonuca ermesi stratejik hedeflerimizin gereğidir. Üniversite-sanayi işbirliğine yönelik yenilikçi faaliyetlerde bulunmak adına AOSB ile ortak girişimimiz olan ve Antalya Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak teknoparkın yeni fikirlerin gelişmesi için büyük olanaklar sağlayacağını biliyoruz. Bu anlamda özel olarak bölgemizin, genel olarak da ülkemizin sanayi sektörlerinin önceliği gözetilerek doğru fikirler üzerinden teknoloji transferi en önemli argümanımızı oluşturmaktadır. Teknoparkımız Türkiye’nin ve bölgemizin uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla, bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayıp, sürdürülebilir işbirliği esasına dayanan, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik aktivitelerinin odak merkezi olacaktır. Geleceğin iş insanları, yöneticileri ve akademisyenleri olan öğrencilerimizin sanayi kuruluş u temsilcileriyle bir araya gelmesini sağlayarak, iş olanakları, fikirler, farkındalık ve nihayetinde kariyer gelişiminde emin adımlarla ilerlemeleri için en iyi olanakları sağlamaya çalışıyoruz.