Çıplaklı Mah. Akdeniz Bulvarı No:290 A Döşemealtı/Antalya
Çıplaklı Mah. Akdeniz Bulvarı No:290 A Döşemealtı/Antalya
Temel amaç, , Ar-Ge projeleri yürütme, işbirliği yaparak projeler geliştirme, teknoloji ve inovasyon gibi çağın gereklerine uygun konularda, iş dünyası ve diğer paydaşların bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Bu çerçevede, üniversitemizin iş dünyasına yönelik olarak sahip olduğu yetkinliklerin, kaynakların ve işbirliği imkânlarının tanıtılması, yeni teknolojiler ve en önemlisi Ar-Ge kültürünün yaygınlaşması için eğitim organizasyonları ve üniversite sanayi işbirliğine yönelik çeşitli bilgilendirme etkinliklerinin yapılması ABUTTO’nun yürüteceği faaliyetler olarak tanımlanabilir.
Ulusal ve uluslararası patent ve araştırma projeleri kapsamında üniversite çatısı altında üretilecek yeni bilgi ve teknolojiler, TTO’ların asli katma değerini oluşturacağı lisanslama ve ticarileştirme aktiviteleri için en önemli girdilerden birini oluşturmaktadır. Bu bağlam ve söz konusu modül çerçevesinde, üniversitelerin ve iş dünyasının, çeşitli hibe destek programlarından yararlanabilmesi için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri gibi çalışmalar ABUTTO tarafından yürütülebilecek faaliyetler olarak tanımlanabilir.
Üniversitelerin ve iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından yararlanması için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri bu modül çerçevesinde yürütülebilecek faaliyetler olarak tanımlanabilir. Hedefimiz, üniversitemizin sahip olduğu akademik bilgi birikiminin özel sektör Ar-Ge projelerinin mayasını oluşturmasıdır. Çok yönlü iletişim araçları kullanılarak, firmaların ihtiyaçlarının belirlenmesi, fikirlerin bir potaya alınması ve projelendirilmesi, belirlenen projelere destek verecek araştırmacıların bulunması, işbirliğine yönelik kontratların oluşturulması ve projelerin yürütülmesi bu modül çerçevesinde ABUTTO tarafından verilecek koordinasyon hizmetleri olarak örneklendirilebilir.
Üniversitelerde fikri mülkiyet kapsamında değerlendirilebilecek proje ve çalışmaların belirlenmesi, patent araştırmaları, imzalanacak sözleşmelerin hazırlanması ve kontrolü, ticarileştirme süreçlerinin yönetimi, fikri mülkiyet yönetimi çerçevesinde gizlilik, Know-How, tescil vb. kararların alınması, fikri mülkiyetin pazarlanması, lisanslanması ve kullanıcıya/müşteriye kullanım bilgisinin aktarılması ile ilgili işlemler ABUTTO tarafından bu modül kapsamında yürütülmektedir.
Yeni ürün ve teknolojilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik olarak, akademisyenler tarafından yürütülecek girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve bu girişime istinaden yürütülen şirketleşme faaliyetleri bu modülün içeriğini oluşturmaktadır. ABUTTO, bu çerçevede, Ar-Ge konusu olan fikirlerin projelendirilmesi, hukuk ve idari işlemleri, pazarlanması ve nihayetinde katma değer üreten bir şirkete dönüşmesi temel amacıyla, akademisyenlere ve diğer paydaşlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir